Firma b\c\uan\, a inaugurat, joi, 22 septembrie, o nou\
fabric\ de salamuri crud-uscate, cu o capacitate de 80 de tone de produse pe lun\,
investi]ia ridicându-se la cinci
milioane de euro.
Fabrica a fost deschis\ în municipiul Bac\u
de c\tre societatea Salbac, din cadrul grupului de firme Agricola, iar odat\ cu
punerea în
func]iune a noii unit\]i Salbac va cre[te produc]ia cu peste 30% pe an, respectiv 1.000 de tone de produse
crud-uscate, potrivit reprezentan]ilor
companiei, cita]i de news.ro.
În prezent, capacitatea fabricii b\c\uane
de preparate din carne este de 1.800 de tone pe an, iar patronatul î[i dore[te
ca, în anul 2020, s\ ajung\ la o produc]ie de 3.500 de tone pe an, din care mai bine de jum\tate
s\ o reprezinte salamul de Sibiu.
”Ca regul\ general\, când porne[ti o investi]ie
o faci pentru c\ ]i-o
cere pia]a. Avem un brand puternic, o re]ea de distribu]ie pe m\sur\,
iar când cererea pe pia]\
este mare, atunci trebuie s\ te extinzi cu noi capacit\]i de produc]ie, cum este [i cazul actualei fabrici a societ\]ii Salbac”, a declarat, joi, pre[edintele
Grupului
Agricola Bac\u, Grigore Horoi.
Societatea Salbac Bac\u are în prezent 360 de
salaria]i [i o cifr\ de afaceri net\ de 108 milioane de lei, din
care 16 milioane lei reprezint\ profit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu