marți, 3 mai 2016

Eye Film Festival - primul festival de film din Bacau

Vineri, 6 mai, începând cu 15:00 va avea loc festivitatea de deschidere a festivalului, unde vom anunța și câștigătorul concursului de afișe.

Deschidem programul cu un film documentar, strâns legat de istoria comunității băcăoane, dar și a celorlalte comunități din jur, care au primit în sânul lor grupuri de popoare migratoare. Astfel, de la 15:00 dăm drumul la ”Aliyah Dada”, un film de Oana Giurgiu, care va fi prezentă la proiecție. Am rugat-o pe Oana să stea să vorbească cu noi despre povestea filmului ei, mai ales că ea este originară din această zonă.
Vă rugăm să rămâneți în sală, și să nu ezitați dacă aveți întrebări pe care să le adresați invitaților noștri.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=jnE2mBynpes

Continuăm cu ”Autoportretul unei fete cuminți”, filmul Anei Lungu, ce prezintă o dramă pe care mulți din noi, probabil, am trăit-o, mai ales în timpul trecerii spre maturitate.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=F-S6RCbf_Bg

Ziua de vineri se încheie cu ”Poziția Copilului”, cu care Calin Peter Netzer a obținut 2 premii la Berlin, 9 premii şi 2 nominalizări Gopo. În centrul acțiunii se află Luminița Gheorgiu și Bogdan Dumitrache, care ilustrează cu umor povestea dramatică a unei mamei și a fiului ei ajuns la maturitate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu