vineri, 6 mai 2016

Duminica, 8 mai, in Romania se sarbatoreste, potrivit legii, Ziua Tatalui.

In Bacau, Asociatia „Valoare Plus” ii invita pe tatici si pe copii lor in parcul Cancicov la doua ore de distractie. Evenimentul, intitulat „Alo, tata, e ziua ta”, este programat de la ora 16.00, va cuprinde mai multe activitati: gimnastica si dans in aer liber, concursuri de alergat cu obstacole intre echipe formate din tatici si copii, face paiting si multe alte surprize.Ziua Tatalui si Ziua Mamei au fost legiferate in urma cu doi ani ca sarbatori in Romania, prin adoptarea in Parlament a unui proiect de lege initiat de Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor (TATA) si un grup de parlamentari, printre care Ludovic Orban, Mircia Giurgiu si Liana Dumitrescu.

Pe 29 septembrie 2009 legea a fost dezbatuta si aprobata in Camera Deputatilor. Ea prevede ca Ziua Mamei se sarbatoreste in fiecare an in prima duminica a lunii mai, iar Ziua Tatalui in cea de a doua duminica a aceleiasi luni. Tot in luna mai, pe data de 15, se serbatoreste Ziua Familiei.

Ziua Tatalui a fost sarbatorita oficial, pentru prima data in Romania, in data de 9 mai 2010 (in a doua duminica a lunii mai din acel an).

Datele calendaristice in care se va sarbatori in anii ce vin Ziua Tatalui sunt urmatoarele: 8 mai 2016, 14 mai 2017 si 13 mai 2018.

Initiatorii legii au dorit sa sublinieze in acest modul rolul jucat de un tata in viata copilului sau, in familie, dar si in societate.


Romania era printre putinele state care pana in anul 2009 nu au avut o astfel de traditie, oficial vorbind.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu