vineri, 4 martie 2016

Lectie deschisa la Scoala Gimnaziala "Alexandru Ioan Cuza"

Fiecare părinte se întreabă – " Ce face copilul meu la școala? " sau " E suficient de activ, de pregătit, de atent ? " Din dorința de a găsi singuri răspunsuri corecte la aceste întrebari s-a născut  tradiția de a-i invita, an de an , pe părinții la o lecție deschisă.
Elevii clasei a III-a C de la Școala Al. I. Cuza Bacău,  au desfăşurat vineri, 4  martie , o oră de lectură, în cadrul căreia au putut fi activi paricipativi și adulții. Activitatea didactică a purtat pașii tuturor prin lumea schițelor lui Caragiale. La brat cu Goe și Ionel din celebra " Vizită ", elevi și părinți au raspuns în final unor întrebari  sub forma de concurs, ce a urmărit răspunsuri sincere și generat foarte multe emoții.
De ce o lecție cu părinții ? Anca Sereș, profesor pentru învătămant primar la  Școala Al. I. Cuza Bacău , spune căprin participarea părinţilor la oră aceștia pot observa :  nivelul de atenţie la ore al copilului ,  gradul de participare la oră , nivelul real de cunoştinţe,  nivelul de emotivitate al copilului, complexitatea exerciţiilor pe care le fac în oră şi modul în care elevii reacţionează la acestea, volumul de informaţii noi transmis într-o oră şi cât de mult poate asimila din clasa  propriul copil dar și volumul de cerinţe, pe care îl abordează profesorul într-o oră. Cred, că a vedea oră cu proprii tăi ochi, este cea mai bună modalitate de a-ţi evalua corect copilul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu