luni, 21 martie 2016

Cine a stiut de asta? Premiile Muzicale Radio România

Prima zi a primăverii, duminică, 20 martie, a găzduit seara muzicii româneşti la Sala Radio – a XIV-a ediţie a Galei Premiilor Muzicale Radio România. 
Radio România a premiat , într-un spectacol de gală, cele mai bune performanţe ale anului trecut în muzica pop, folk, pop-dance şi pop-rock, pe lista nominalizaţilor figurând artişti de top ai show bizz-ului românesc şi numeroase hituri ale anului 2015.
Trofeul "Artistul anului 2015" a revenit cântăreţei Delia. 
Delia a primit şi premiul la categoria "Big Like – Facebook" cu piesa "Inimi desenate", melodie care a fost desemnată şi "Piesa anului 2015". Anul trecut, tot Delia a câştigat la categoria "Cântecul anului" (2014), cu piesa "Pe aripi de vânt" (Delia feat. Kaira).
"Cea mai bună piesă pop" din 2015 de la gala Premiilor Muzicale Radio a fost "Niciodată să nu spui niciodată!", rezultatul colaborării dintre Andra şi Cabron.
Tot Andra, care a fost desemnată şi "Cea mai bună voce feminină" din 2015, a primit şi premiul pentru "Cel mai bun video - Youtube" cu videoclipul piesei "Avioane de hârtie", interpretată împreună cu Shift.
"Cea mai bună piesă pop-dance" a fost desemnată "Bop, Bop", interpretată de Inna şi Eric Turner, în timp ce premiul pentru "Cea mai bună piesă pop-rock" a fost primit de melodia "De câte ori să te iubesc", a trupei Holograf.
Pe de altă parte, Nicoleta Nucă a primit premiul pentru "Cel mai bun debut" al anului 2015.
"Albumul anului 2015" a fost desemnat "Te iubesc" al trupei Direcţia 5, care a câştigat şi la categoria "Cel mai bun duo / grup" – cu melodia "Te iubesc", un duet cu Alinka.
"Un om mai bun", piesa trupei Proconsul a fost primit premiul la categoria "Cel mai bun mesaj".
"Cel mai bun compozitor" a fost desemnat Kazibo (Ovidiu Baciu şi Alex Pelin), în timp ce Mihail a câştigat trofeul pentru "Cea mai bună voce masculină".
Totodată, cântăreaţa Zoia Alecu a primit premiul la categoria "Omul cu chitara".
Premiul special pentru întreaga carieră a fost acordat muzicianului Marius Ţeicu, fiind înmânat de Angela Similea şi Corina Chiriac.
Iar Gabriel Cotabiţă a primit Premiul de Excelenţă Radio România din partea unui cuplu celebru – textiera Andreea Andrei şi compozitorul Ionel Tudor.
Nominalizările şi câştigătorii pentru au fost stabiliţi prin consultarea clasamentelor transmise de toate posturile Radio România, clasamente realizate în baza difuzărilor din anul 2015.

Înregistrarea spectacolului va fi difuzată în 27 martie la TVR 1, dar şi la TVR HD şi TVR Internaţional, TVR fiind coproducător al evenimentului.
Premiile-Muzicale-Radio-Romania-2016-Foto.-Alexandru-Dolea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu