miercuri, 23 martie 2016

Eclipsă de Lună în 23 martie

In data de 23 martie are loc Eclipsa de Lună prin penumbră, care din păcate nu va putea fi observată din România. Eclipsa coincide cu un alt fenomen astronomic spectaculos, informează Descoperă.
Potrivit Descoperă, eclipsa va începe la 12:01 (ora României), durata totală fiind de 4 ore şi 15 minute. Va fi vizibilă în Asia, Australia, Oceanul Pacific şi vestul Americii.
În plină Eclipsă de Lună prin penumbră va mai mai avea loc un fenomen astronomic deosebit. La ora 13:48 (ora României), Jupiter va fi mult mai strălucitor decât de obicei, şi după ce luni a fost cel mai aproape de Lună, va arăta ca o stea mare, luminând chiar lângă Luna plină uşor estompată.
Jupiter va fi la strălucirea ei maximă (magnitudine aparentă de -2.5), în timp ce Luna plină, chiar şi în timpul eclipsei, va fi în continuare extrem de luminoasă, cu -12,4 magnitudine.
Prin comparaţie, Soarele, care nu este o stea foarte strălucitoare, are o magnitudine aparentă de -27, Luna plină -13, cea mai strălucitoare planetă, Venus, măsoară -5, iar Sirius, cea mai strălucitoare stea vizibilă pe cerul nopţii, are -1,5. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu