vineri, 7 octombrie 2016

Start la Festivalul Zilele Bacaului

Timp de trei zile bacauanii se pot destinde, distra, sau ce mai vor ei la Zilele Bacaului ce se vor desfasura pana duminica, inclusiv, pe platoul din zona Salii Sporturilor. Pe langa tiribombe si corturile cu mici si bere, organizatorii au pus la punct un program cel putin interesant:

-Vineri, 7 octombrie, de la ora 17.00, vor evolua pe lânga ansamblurile artistice din Bacau, Andrada Bratoveanu, formatia Dreams, capul de afis al serii fiind detinut de concertul trupei Pasarea Rock.

-Sâmbata, 8 octombrie, spectacolele vor debuta la ora 15.00. Dintre artistii autohtoni vor evolua pe scena festivalului ansamblurile folclorice din Poduri, Saucesti, Traian si Solont, alte ansambluri artistice, reprezentatii de dans sportiv ale membrilor Academiei de Dans Adamas Bacau, recital Selfie, Alis Fainita (solista de pop-opera), Andrei Ciobanu & Band, Liviu Teodorecu & Band, momentul culminat al serii fiind concertul juratei de la X-Factor si iUmor, o voce de referinta `n muzica româneasca, nimeni alta decât Delia.

-Duminica, 9 octombrie, startul spectacolelor va fi la ora 15.00, pe scena evoluând ansamblurile folclorice de la Sanduleni, Gaiceana si Sarata, alte ansambluri artistice si o noua reprezentatie de dans sportiv a celor de la Adamas Bacau. La categoria recitaluri vor puncta Leeya D si Young Feftee, formatia Memory, concertul lui Grasu XXL, cel mai asteptat moment fiind evolutia celor de la Carla’s Dreams, un proiect muzical ce nu are nevoie de niciun fel de prezentare.



Pe lânga toate aceste spectacole, merita sa trecem `n revista o serie de alte evenimente. Astfel, pe `ntreaga perioada a festivalului, `ntre orele 10.00 si 20.00, `n Piateta din fata Casei de Cultura „Vasile Alecsandri”, se va desfasura un târg cu mesteri populari, produse handmade si produse alimentare traditionale. Tot `n piateta din centrul orasului va avea loc `n cele trei zile de festival un atelier de pictura intitulat „Viata orasului” la care vor participa mai multi artisti bacauani, tablourile pictate `n aceste trei zile devenind Expozitie pe simeza Teatrului Municipal Bacovia. ~n Parcul Cancicov, lânga fântâna arteziana, va fi amplasata o scena unde sâmbata si duminica `ntre orele 10.00 si 12.00 vor avea loc ateliere de creatie pentru copii organizate de Asociatia „Mie `mi pasa”, `ntre orele 13.00 si 14.00 vor avea loc reprezentatii ale actorilor de la Teatrul de Papusi „Traditional”, iar de la ora 17.00 actorii de la sectiunea animatie a Teatrului Municipal Bacovia vor sustine spectacole de animatie („Regele mincinosilor” sâmbata si „Cei trei purcelu[i” duminica. Ambele piese sunt regizate de Geo Balint.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu