joi, 13 octombrie 2016

Karate SKDUN / Medalii pentru Anda Botezatu la Mondiale

In perioada 07-09 octombrie 2016 , Sportna zala “Mladost” din Burgas, Bulgaria, a găzduit cea dea 24-a ediție a Campionatului Mondial de Karate SKDUN (Shotokan Karate-Do of Unitede Nations) și a 9-a ediție a Cupei Mondiale, la care au concurat peste 1000 sportivi din 40de țări.
Prin cei 3 sportivi cu care a participat, Clubul Sportiv  “Dan Botezatu” Bacău a obținut 5 medalii:
- ROBU-LUNGU DARIUS: bronz la kumite individual minicadeți -40kg și aur la kumite echipe cadeți;
- CĂȘERU IONUȚ: bronz la kumite individual seniori -68kg, bronz la kumite echipe seniori masculin (open) și bronz la kumite echipe seniori mixt (open).

 “A fost o competiție grea, cu prima participare la minicadeți pentru Darius și la tineret pentru Cristian. Mă așteptam să fie greu, mai ales că față de anii anteriori bulgarii au cumulat câteva categorii de greutate, ceea ce a dus la un număr mult de mare de sportivi pe fiecare categorie. Mă bucur că Darius a confirmat bronzul de anul trecut din Serbia, ajungând din nou în semifinale, de data aceasta la o categorie superioară de vârstă, iar la kumite echipe cadeți și-a trecut în palmares prima lui medalie de aur la un campionat mondial. Cristi venea după 2 medalii de aur la Cupa Europei WTKA & SKDUN din luna mai din Polonia și avea un mental bun, însă la Burgas a pierdut cu un pas înainte de medalii, în sferturi. E totuși primul lui an la tineret și are timp să își ia revanșa. Iar pentru mine, faptul că am intrat pentru prima oară în echipa de mixt (3 băieți și 2 fete), a fost șansa pentru încă o medalie la seniori…și nu am ratat-o. Dedicăm medaliile Andei Botezatu, care luna aceasta va împlini frumoasa vârstă de 9 ani” ne-a declarat antrenorul sportiv IONUȚ CĂȘERU, 2 Dan Karate Shotokan.


De asemenea, Clubul mulţumeşte sponsorului Dan Lupu (Vicmod) pentru sprijinul constant adus sportivilor săi în ultimii ani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu