joi, 20 octombrie 2016

Ravasitul Oilor la Slanic Moldova

In perioada 21-23 octombrie, la Slanic Moldova va avea loc prima editie a unei sarbatori traditionale romanesti: Ravasitul oilor. Evenimentul, care va fi organizat de Primaria orasului, va avea loc la Ferma Stâna Dacilor, pe Muntele Bolovanu din Masivul Nemira.

Organizatorii au pregatit pentru vizitatori o veritabila serbare campeneasca care va mai cuprinde si o expozitie de animale, un concurs al celor mai bune preparate traditionale, pastrama si brânza de oaie, vor fi expuse produse traditionale ale mesterilor populari. Totul va fi însotit de muzica si dans, într-un spectacol folcloric la care invitatele speciale vor fi solistele Geta Postolache si Silvia Ene. Vor fi si momente de umor si voie buna care vor fi întretinute de actorul Cornel Palade, originar din partile locului. Finalul manifestarilor va fi marcat cu un foc de tabara.Ravasitul oilor marcheaza sfârsitul fiecarui an pastoral, în perioada în care turmele de oi coboara din munti si sunt împartite proprietarilor, împreuna cu produsele obtinute de la ele. Este prilejul cu care ciobanii îsi reîntâlnesc familia si consatenii si se întrec, cu mândrie, în calitatea produselor obtinute si în frumusetea animalelor proprii.


În zona noastra este primul eveniment public de acest fel, inspirat si din traditia unor sarbatori populare care au facut istorie în Muntii Carpati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu