marți, 15 noiembrie 2016

Un nou festival de muzica pentru copii... Toamna...pe Portativ

FESTIVALUL CONCURS DE MUZICA PENTRU COPII SI ADOLESCENTI ,,TOAMNA...PE PORTATIV”  Ediţia a - I –a BACAU – 26 - 27 NOIEMBRIE 2016


26.11.2016 - MUZICA POP 27.11.2016 - MUZICA POPULARA

LOCATIE: CENTRUL DE AFACERI BACAU - SALA DE CONFERINTE

Organizator: SC CARTICICA CU POVESTI SRL, Director - OTETEA RODICA MIRELA.,in parteneriat cu Primaria Municipiului Bacau .
Obiectivul festivalului este selectia şi promovarea tinerelor talente în domeniul interpretării muzicii pop ; educarea sensibilităţii, promovarea actului artistic de calitate; stimularea spiritului de competiţie , a comunicării si a fair play-ului între participanţi.
Participanţi: Festivalul este deschis tuturor copiilor si adolescentilor cu varsta intre 4 si 18+ ani din gradinite, şcoli, palate/ cluburi ale copiilor (de stat sau private) atat din Romania cat si din strainatate

Structura festivalului (concurentii- individual sau duete pot participa la mai multe sectiuni).Duetele vor fi incadrate la varsta cea mai mare dintre cei doi.

01 - Sectiunea Interpretare – pop romanesc- concurentii vor prezenta o piesa romaneasca (cu exceptia pieselor etno-pop care au sectiune separata) potrivita varstei lor, in interpretare vocala cu acompaniament numai pe suport digital.

02 -Sectiunea Interpretare –pop international-concurentii vor prezenta o piesa din repertoriu
International, in interpretare vocala,numai cu acompaniament pe suport digital.

Nu se admite acompaniament cu syntetizatoare,chitari ,drums sau alte instrumente.

Grupe de varsta: 4 – 6 ani, 7 ani, 08 ani , 09 ani , 10 ani ,11 ani, 12 ani ,13 ani, 14 ani , 15 – 18 + ani. (grupele de varsta pot fi modificate in functie de numarul participantilor)

03 - Sectiunea - ,,ETNO – POP ’’ (4-18+ ANI)-se pot alcatui subgrupe de varsta in functie de numarul concurentilor
- In cadrul acestei sectiuni pot fi interpretate prelucrari dupa piese din folclorul romanesc, international sau numai folclor.

04- Sectiunea -,,IDOLUL MEU” – ( imitatie-4-18+ANI)
Concurentul va trimite videoclipul cu vedeta preferata si cu piesa pe care vrea sa o interpreteze (aceeasi piesa ca si piesa din videoclip).
Videoclipul va fi proiectat cu videoproiectorul pe un ecran in timp ce concurentul canta. Juriul va analiza evolutia concurentului conform criteriilor de jurizare de la sectiunea interpretare,precum si in ce masura evolutia concurentului se apropie de cea a vedetei preferate din punct de vedere costumatie,coafura,prezenta scenica etc.

05 – Sectiunea - CREATIE (sectiune separata de sectiunea interpretare) :pot participa numai piese compuse in anul 2015-prime auditii sau nu.Piesele participante vor fi trimise pe e-mailul festivalului: toamnapeportativ@gmail.com insotite de acordul autorului (conform formularului de acord atasat).Piesele participante vor fi preselectate de un juriu alcatuit din muziceni profesionisti.

06 – Sectiunea – GRUPURI MICI
Grupuri de la 2 pana la 4 copiii.

MUZICA POPULARA

01 - Sectiunea - ,,Muzica Populara ’’- SOLISTI (4-18+ ANI)
SUBSECTIUNI FOLCLOR -SE VOR CANTA O DOINA SI O MELODIE CU ACOMPANIEMNT la muzica populara o doina sau balada este obligatorie, costumul, autentic, reprezentativ pt zona din care vine solistul.
02 - IDOLUL MEU - muzica populara - se va interpreta o melodie a artistului preferat , nu este obligatoriu sa fie din zona concurentului .
03 - CREATIE - muzica populara o melodie din repertoriul propriu ( pentru concurentii care au in portofoliu melodii proprii) .
Grupe de varsta: 4 – 6 ani, 7 ani, 08 ani , 09 ani , 10 ani ,11 ani, 12 ani ,13 ani,
14 ani , 15 – 18 + ani.
(grupele de varsta pot fi modificate in functie de numarul participantilor).

04 – Sectiunea – GRUPURI MICI - muzica populara
Grupuri de la 2 pana la 4 copiii.

05 - Sectiunea - - ANSAMBLURI - ,,Muzica Populara ’’ (4-18+ ANI)-in urma preselectiei vor fi acceptate 7 ansambluri.
La sectiunea ansambluri timpul maxim de evolutie sa fie de maxim 15 minute.Ansamblul trebuie sa contina maxim 8 perechi adica 16 copii.
Costumul COPIILOR sa fie autentic, reprezentativ pt zona din care vina ansamblul.

Se vor acorda premiile:

MARELE TROFEU - „Solist Complet” se va acorda concurentului care va avea atat punctajul cel mai mare cat si votul juriului (in caz de baraj), premiu ce se acorda atat la sectiunea muzica pop cat si la muzica populara .
MARELE TROFEU – ,,MINI JUNIOR’’
MARELE TROFEU – ,,JUNIOR’’
MARELE TROFEU – ,,ADOLESCENT’’

TROFEUL „CEL MAI AUTENTIC COSTUM POPULAR''(la sectiunea populara)
TROFEUL CATEGORIEI
Premiile I, II, III şi menţiuni la fiecare categorie din concurs,

Premii speciale oferite din partea juriului şi a partenerilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu