luni, 14 noiembrie 2016

COLEGIUL DE ARTĂ WORKSHOP ”CANTUS MUNDI” BACĂU / Comunicat de presa

În perioada 11-12 noiembrie 2016, o echipă „Cantus Mundi” a susținut la Bacău workshop-ul dedicat dirijatului coral. Au participat madrigaliștii: Dirijorul secund Cezar-Mihail Verlan, soprana Simona Haideu, Altistele Marilena Rădulescu, Delia Andronache cât și Crina Țurcanu - responsabil platforma Programului Național „Cantus Mundi”.
În sala de festivități a Protoeriei din curtea Bisericii Precista - Bacău, peste 50 de dirijori și viitori dirijori au avut minunatul privilegiu de a lucra împreună cu reprezentanții Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”.
Prin intermediul workshop-ului participanții, elevi cadre didactice, preoți, iubitori ai muzicii corale au primit noțiuni de bază pentru dirijatul coral și know-how-ul pentru înființarea și coordonarea unui cor.
De la informații despre anatomia umană, aparatul fonator, exerciții tehnice, vocalize, practică dirijorală, noțiuni care țin de interpretare, stil muzical, toate acestea, oferite de echipa Cantus Mundi pun bazele unei adevărate revoluții muzicale în domeniul cântului coral.
Nu doar pentru cursanți cât și pentru - suportul didactic – membrii Corului „Armonia” al Colegiului Național de Artă din Bacău, a fost o experiență constructivă și complexă. Elevii au înțeles, practic, complexitatea muncii dirijorale cât și importanța ei.
Diploma oferită fiecăruia dintre aceștia la sfârșitul workshop-ului este nu numai un act folositor pentru profesie, ci și o amintire a unei experiențe emoționante și prețioase.
Mulțumiri speciale elevilor Corului „Armonia” al Colegiului Național de Artă din Bacău, dirijat de domnul prof. drd. Ionuț Vîlcu.
La același curs au participat seminariști din Corul „Laudamus” al Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman – dirijat de dl profesor Gheorghe Gozar.

Mulțumim Madrigal pentru implicare și inițiativă! Succes în a schimba România prin muzică!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu