miercuri, 2 noiembrie 2016

Dans Sportiv / Romania pastreaza primul loc la nivel mondial

In urma statisticilor intocmite de Federatia Mondiala de Dans Sportiv (W.D.S.F.), Romania continua sa se pastreze pe locul I in ceea ce priveste rezultatele acumulate. Numai departe de sfarsitul saptamanii trecute, dansatorii sportivi romani angrenati in mai multe competitii continentale sau mondiale, au reusit noi rezultate remarcabile.

In cea mai importanta competitie din weekendul trecut, Campionatul Mondial Under 21 Standard, disputata la Platja D’Aoro in Spania, perechea Paul Rednic-Roxana Lucaciu a evoluat in finala unde s-a clasat pe locul IV. In aceiasi competitie, a doua pereche reprezentativa a Romaniei, formata din Raul Faliboga si Andra Mihaela Radu, s-a clasat pe locul 15. In cadrul reuniunii spaniole s-a disputat si o competitie de Youth Latin (tineret latino), unde perechea compusa din Florentin Coman si Irina Tudorache au urcat pe a treia treapta a podiumului trecandu-si in cont medaliile de broz.

Intr-o alta competitie Youth Latin disputata la Kralove-Cehia, la WDSF Open Hardec, perechea formata din Catalin Otelea si Diana Popa au trecut de toate etapele de calificari pana in finala unde au terminat pe locul IV.

Si capitala noastra a gazduit un eveniment international marcant, WDSF Dance Fest Open, disputat la Centrul Sportiv Apollo, la competitia bucuresteana alti dansatori sportive romani inregistrand rezultate considerabile. La categoria Adult Standard perechea Rares Cojoc-Andreea Matei a cucerit medaliile de argint in timp ce la Adult Latin primele doua pozitii au apartinut sportivilor romani, aurul fiind cucerit de perechea Alexandru Ion-Diana Toma iar argintul de Stefan Grigore-Laura Filipescu.

 Tot la competitia din orasul de pe Dambovita, Romania a mai obtinut doua medalii de bronz prin perechea Vlad Ene-Stefana Gologan care a dansat la categoria Youth Latin.


La finalul acestei saptamani toata suflarea dansului sportiv romanesc este concentrata pe una dintre cele mai importante evenimente din Calendarul Competitional Intern, Campionatul National de Clase, care se va disputa la Sibiu. La aceasta competitie sportivii romani se vor intrece pe toate categoriile de varsta si la toate clasele valorice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu