marți, 13 septembrie 2022

Școala de Vară a Tinerilor Liberali


 

În perioada 8 – 11 septembrie, în stațiunea Venus, s-a desfășurat Școala de Vară a Tinerilor Liberali ”Next Level Leadership”. Tinerii liberali din Bacău, în număr de 26, au participat la acest eveniment alături de alții 1000 de colegi din organizația Tineretului Național Liberal din toată țara.
    Școala Politică de Vară a Tineretului Național Liberal este cel mai mare eveniment politic dedicat tinerilor din România, care urmărește dezvoltarea acestora în plan personal, profesional și politic.
Pe durata evenimentului, în urma seminariilor și workshopurilor organizate, tinerii au dobândit competențe aplicate de leadership și inițiativă, competențe educaționale și profiling politic.
    În primul workshop „Legile EDUCAȚIEI – Cum facem schimbarea de paradigmă în educație”, Sorin Mihai Cîmpeanu - Ministrul Educației, Ioana Lazăr - secretar general al Ministerului Educației, Gigel Paraschiv, Sorin Ion și Bogdan Cristescu - secretari de stat, au discutat despre reforma în sistemul educațional și despre tot procesul de consultări care au stat la baza acesteia. Discuțiile pe tema măsurilor cuprinse în noile legi ale educației s-au axat pe dezvoltarea unui leadership de calitate în unitățile de învățământ preuniversitar și universitar, pe digitalizarea sistemului educațional românesc și pe deschiderea de noi oportunități profesionale încă de pe băncile școlii.
    Workshopul „Leadership – Ingrediente pentru leadership-ul viitorului” a fost condus de Mike Costache, CEO-ul companiei d10e, care a prezentat care sunt elementele cheie în a deprinde abilități de leadership.    
Prima zi de dezbateri a fost încheiată cu workshopul „Profiling politic - Cum să știi (dinainte) ce vor face politicienii”, susținut de Ion Duvac - profesor asociat, doctor în psihologie la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București și coordonator al masterului de Psihologie Aplicată în Domeniul Securității Naționale. Tinerii au învățat despre exemple concrete în care comportamentul oamenilor politici a fost unul prevăzut bazat pe situațiile în care se aflau. De asemenea, au fost abordate subiecte precum burnout-ul și profilul personalității.
Următoarea zi de dezbateri a început cu workshop-ul „Leadership în administrația locală”, Ciprian Ciucu - primarul Sectorului 6, care a punctat importanța comunicării non-verbale, de la aspect până la gestică și mimică, precum și identificarea barierelor în comunicare și modalitățile prin care le putem depăși.

    


Programul activităților s-a încheiat prin simularea unei emisiuni TV, prin care tinerii au pus în aplicare toate informațiile deprinse la Școala de Vară „Next Level Leadership”. În cadrul acestei simulări de talk-show politic, tinerii au putut intra în rolul reprezentanților partidelor politice din România și să prezinte puncte de vedere ale acestor partide în funcție de subiectul pus în dezbatere.
    Președintele Partidului Național Liberal și premierul României, Nicolae Ciucă, alături de secretarul general, Lucian Bode și alți miniștri liberali, au participat la Școala de Vară, în a doua zi de dezbateri. Aceștia au transmis un mesaj simplu si concret pentru tinerii liberali: să continue să fie mereu cea mai bună versiune a lor și să fie siguri de faptul că înclinațiile lor profesionale sunt simbolul Generației Altfel și reprezintă viitorul României de mâine.
    TNL Bacău este o organizație de tineri cu inițiative, care au suficientă experiență și curaj ca să pună în pactică tot ceea ce au învățat. Aceștia știu că răbdarea și perseverența te ajuta sa obții fix ce iți dorești mai mult: o schimbare reală pentru cei de lângă tine.
Dacă și tu ești adeptul zicalei „Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi în lume” te așteptăm să te alături TNL. Doar împreună putem face diferența! Suntem Generația Altfel – Iancu Cosmin, președinte TN

                        

                   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu