joi, 1 septembrie 2022

O zi de tabără la Jandarmerie

 
Așa s-a numit evenimentul dedicat copiilor din cadrul Direcției de Asistenţă  Socială Bacău - Centrul de Zi, organizat de către Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Ștefan cel Mare" Bacău și Gruparea de Jandarmi Mobilă "Alexandru cel Bun" Bacău.
Dacă de obicei jandarmii băcăuani sunt cei care merg la copiii din Centrele de Asistență Socială pentru a le face acestora surprize plăcute, de această dată ne-am gândit să-i invităm să petreacă ,,O Zi de tabără la Jandarmerie" la împlinirea celor 129 de ani de la promulgarea Legii Jandarmeriei Rurale, prin decretul semnat la 1 septembrie 1893 de Regele Carol I.
Ne bucurăm că fost o zi plină, interesul arătat de copii dovedind că nu s-au plictisit în compania noastră. Cei 25 de copii au avut parte de multe activități: ateliere interactive, jocuri sportive, tiroliană, exerciții demonstrative de autoapărare și de intervenție specială/antiteroristă, standuri expoziționale cu autospecialele, materialele și tehnica din dotare.
Nu în ultimul rând, fiecare participant a primit câte o legitimație de acces ,,Jandarm pentru o zi", care le-a ,,permis" să viziteze biserica jandarmilor cu hramul ,,Sfânta Treime" și Sala Tradițiilor, punct muzeistic care înglobează istoria Jandarmeriei Române pe meleaguri băcăuane.
Jandarmii le-au vorbit despre cât este de important să se comporte civilizat, să fie prudenți în alegerile pe care le fac, atenți la grupul de prieteni și să ceară ajutorul unui adult atunci când se confruntă cu probleme pe care nu știu cum să le gestioneze singuri.
La final, vizibil emoționați, copiii au avut parte de surprize, cadouri și au dorit, la rândul lor, să îi răsplătească pe jandarmi cu mesajele și gândurile lor frumoase, arătându-le ce a însemnat ,,O Zi de Tabără la Jandarmerie" prin ochii lor, impresiile și amintirile frumoase cu care au rămas.
Bineînțeles, ziua nu se putea încheia altfel decât cu o masă festivă oferită participanților la sediul inspectoratului.
Evenimentul a fost un succes și asta nu poate decât să ne bucure și să ne oblige să repetăm activitatea și, cine știe, chiar să devină o tradiție perpetuată anual.





 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu