marți, 29 martie 2022

„Zilele Asistenţei Sociale” sărbătorite de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România

 

Evenimentele organizate urmăresc să celebreze realizările asistenților sociali și să promoveze rolul asistentului social în rândul comunității în vederea transmiterii unui mesaj comun la nivel internațional cu privire la conștientizarea contribuțiilor din domeniul social și nevoia acțiunilor ulterioare.

Tema aleasă pentru anul 2022 este „Construirea, împreună, a unei noi lumi eco-sociale: o lume care nu lasă pe nimeni fără support” şi coincide cu tema summitului pentru oameni iniţiat de Institutul de Cercetare al Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Socială (UNRISD) şi Federația Internațională a Asistenților Sociali (IFSW) ce va avea loc în perioada 29 iunie - 2 iulie 2022. Tema de anul acesta prezintă o viziune și un plan de acțiune pentru a crea noi valori globale, politici și practici care să dezvolte încrederea, securitatea și încrederea tuturor oamenilor cât și sustenabilitatea planetei. Ziua Mondială a Asistenței Sociale 2022 va fi o oportunitate importantă pentru profesia de asistent social, de a angaja toate rețelele de asistență socială cu comunitatea în care lucrează pentru a contribui la valorile și principiile care permit tuturor oamenilor să li se respecte demnitatea printr-un viitor comun.  

Structura Teritorială Bacău a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România organizează cu ocazia Zilelor Asistenței Sociale un eveniment în cadrul căruia se va lansa Campania Umanitară „Dizabilitatea naște solidaritatea”. Evenimentul se va desfășura în data de 30.03.2022, la ora 14.00, la Restaurantul Vialux, municipiul Bacău.

„Prin această campanie ne dorim ca, împreună cu dumneavoastră, să construim noi posibilități pentru copiii cu autism, care au nevoie de terapiile realizate în centre specializate, precum cel al Asociației Betania sau al Parohiei Ortodoxe Lazaret. Totodată, ne vom bucura de un moment artistic oferit de către Aura Marcu și Camelia Hrostea. Sunt invitați să participe la eveniment asistenți sociali din județul Bacău și specialiști din cadrul serviciilor specializate în îngrijirea copiilor cu autism. Evenimentul va fi creditat cu două credite profesionale de către Colegiul Național al Asistenților Sociali din România”, au arătat reprezentanții locali ai Colegiului Național al Asistenților Sociali.

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România este autoritatea profesională în domeniu care reprezintă, apără și promovează drepturile și interesele membrilor la nivel local, naţional și internaţional, apără onoarea, libertatea şi independenţa profesională a asistentului social în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către asistenţii sociali a obligaţiilor care le revin faţă de beneficiari, instituţii şi societate, în concordanţă cu normele deontologice ale profesiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu