miercuri, 2 martie 2022

Academia de Dans Adamas susține Ucraina printr-un spectacol umanitar

 



Veștile tulburătoare venite din Ucraina i-au mișcat pe majoritatea românilor care, cu mic, cu mare, încearcă să susțină poporul din țara vecină greu încercat în această perioadă. Evenimentele nu trec neobservate nici pentru membrii Academiei de Dans Adamas din Bacău, dansatorii de aici anunțând că vor susține un spectacol care are drept scop strângerea de fonduri, venind în sprijinul persoanelor afectate în urma războiului.

 

„Am decis să organizăm acest eveniment prin care ne propunem să promovăm non-violența, pacea și iubirea în aceste momente dificile prin care vecinii noștri trec. Încercăm să îi ajutăm pe toți cei care au nevoie de sprijin în această perioadă cum putem noi mai bine: prin dans”, a declarat Romeo Tanasă, președintele Academiei de Dans Adamas Bacău. „Suntem peste 200 de persoane – copii, părinții acestora și echipa mea de instructori de dans – care vom participa la acest eveniment caritabil. Ne-am adunat forțele și toată lumea a fost receptive”, a mai spus Romeo Tanasă.

De altfel, Adamas nu este la prima experiență de acest fel, sportivii de aici organizând în cadrul evenimentelor lor și alte campanii de ajutorare și empatie pentru vârstnici și copii.

„O să promovăm acest spectacol pe toate canalele noastre de comunicare pentru ca mesajul nostru să ajungă la cât mai multă lume dornică să se alăture cauzei noastre. Spectacolul cu scop umanitar este posibil cu sprijinul partenerilor noștri: Primăria Municipiului Bacău și Federația Română de Dans Sportiv”, a mai precizat conducătorul clubului de dans băcăuan, menționând că evenimentul va avea loc pe data de 3 aprilie 2022, la Teatrul de Vară „Radu Beligan” iar accesul va fi permis oricărei persoane care donează o sumă de bani, indiferent de valoarea acesteia.

„Nu impunem o sumă anume. Prin urmare, oricine donează de la un leu în sus, participă la eveniment fizic, în sala de spectacol. Vom face tot posibilul ca evenimentul să poată fi urmărit pe rețelele noastre de socializare, astfel încât cei care au donat și care nu pot fi prezenți la spectacol, să poată lua parte chiar și virtual”, a mai spus Romeo Tanasă.

Conturi deschise de Asociația Betania, special pentru refugiații din Ucraina

Asociația Betania a deschis conturi bancare speciale pentru ajutorul umanitar oferit refugiaților din Ucraina. Toți banii strânși în urma acestui eveniment se vor vira în conturile special deschise ale acestei asociații, urmând ca donațiile să fie folosite în sprijinul refugiaților ucraineni.

„Sperăm că banii strânși în urma acestui eveniment vor constitui un real ajutor celor din Ucraina. Chiar dacă acum situația se află sub un oarecare control, iar refugiaților li se asigură strictul necesar cât mai mult posibil, sunt sigur că banii aceștia îi vor ajuta pentru a-și reface viețile după război. Nici nu mă gândesc cum ar fi să nu mai ai o casă, un loc unde să dormi sau, mai grav decât atât, să pierzi pe cineva drag în urma acestui dezastru”, a mai spus fondatorul clubului de dans Adamas.

Conturile bancare deschise la UniCredit Bank și care sunt puse la dispoziție de Asociația Betania pentru ajutorul umanitar pentru refugiații din Ucraina sunt:

Lei: RO73 BACX 0000 0030 0916 2006

Euro: RO35 BACX 0000 0030 0916 2011

La secțiunea ,,Detalii plată”, donatorii trebuie să scrie: UCRAINA

Cum te poți implica în calitate de voluntar

Academia de Dans Adamas caută 20 de voluntari, dornici să ajute la organizarea acestui eveniment pe mai multe ramuri: strângere de fonduri, promovare online/fizică sau pe latură informativă. Dacă ai 16 ani și vrei să faci parte din această echipă, îi poți contacta pe organizatori printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook Adamas sau pe pagina de Instagram @adamasdance.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu