luni, 21 mai 2018

Atletism/ Cupa Europei de 10000m

Atletul Nicolae Alexandru Soare pregătit de Cristina Alexe la Clubul Sportiv Știința Bacău a participat pe 19 mai la Cupa Europei de 10000m desfășurată la Londra. La acest eveniment sportiv au concurat 99 de sportivi din 25 de tări.
Intrecerea a constituit si o sansa pentru atleti de a realiza baremul de participare la Campionatul European de Atletism 2018,  de la Berlin (7-12 august). Alexandru Nicolae Soare a fost singurul sportiv din Romania care a obtinut dreptul de a concura in proba masculina, datorita reusitei de la cea de-a 29-a ediție a Jocurilor Mondiale Universitare, Taipei 2017, întrecere la care sportivul legitimat la CS Stiinta Bacau a cucerit pentru a doua oara titlul de vicecampion mondial universitar. Pentru competitia de la Londra, Alexandru Nicolae Soare a avut ca obiectiv realizarea baremului pentru Campionatul European 2018 (28:55,00) si obtinerea unui loc cat mai bun in clasament la Cupa Europei.
Cu o performanta de 28:25,38 (nou record personal), Alexandru Nicolae Soare si-a indeplinit obiectivul, calificarea la Campionatul European, si a terminat intrecerea pe locul 11. In plus, in acest moment, Soare a devenit un candidat serios la doborarea recordului national la 10.000 m (27:40.06), record ce sta in picioare de 40 de ani,  el fiind reusit de Ilie Floroiu, la Praga, pe 29 august 1978.

Alexandru Nicolae Soare (sursa Facebook): “Sute de km adunati zi de zi, luna de luna, an de an. E un drum greu, cu urcusuri si coborasuri, un drum pe care, zi de zi, il uzi cu sudoare. Vreau sa multumesc antrenoarei mele, Cristina Alexe, care zi de zi e langa mine in vant, ploaie, viscol, dar si in zile cu soare. Multumesc colegilor de suferinta, Ciprian Suhanea si Popa George Cosmin. In spatele oricarui invingator sta cineva care spune: “am incredere in tine” – Adelina Panaet.”






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu