joi, 6 aprilie 2023

Pompierii băcăuani intervin să remedieze problemele cauzate de vremea severă

Comunicat de presă

         

 În intervalul 05-06 aprilie a.c., vântul, precipitațiile sub formă de ploi și ninsorile însemnate cantitativ au produs efecte în județul Bacău. În zonele afectate de vremea severă, pompierii, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne precum și cu echipajele specializate pentru deszăpezire, au acționat în sistem integrat în sprijinul cetățenilor. Cele mai multe intervenții constau în  deblocarea vehiculelor derapate/blocate, transportul persoanelor care necesită îngrijiri medicale și degajarea arborilor căzuți.

Având în vedere că avertizările meteorologice emise de către Administrația Națională de Meteorologie care vizează mai multe zone din țară sunt încă în vigoare, facem apel la cetățeni să țină cont de recomandările noastre:

      evitați să porniți la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;

      urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților;

      evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;

      în situația manifestării vântului puternic, rămâneți în spații închise care vă asigură protecția și evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. COSTANTIN ENE” al Județului Bacău, a dispus măsurile necesare pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență generate de fenomenele hidro-meteo periculoase. Astfel, peste 100 de pompieri ce încadrează mijloacele tehnice destinate salvării și recuperării din medii ostile vieții, sunt pregătiți în permanență să intervină în sprijinul cetățenilor.

În ceea ce privește traficul rutier, în contextul înregistrării fenomenelor meteo negative, zăpadă și viscol, pe raza județelor Neamț, Iași și Botoșani, s-au închis următoarele Drumuri Naționale: DN 2, de la intrarea în municipiul Bacău, până în localitatea Hârlești și DN 2 F, din localitatea Buhoci până în localitatea Străminoasa, la limita cu județul Vaslui. Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă, pe celelalte drumuri din județul Bacău, unde se intervine cu materiale antiderapante.

Pentru o călătorie în siguranță, în contextul avertizării meteorologice, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea drumurilor înainte de a porni la drum, să se asigure că autovehiculele sunt echipate cu anvelope de iarnă și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în teren.

 Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică s-au înregistrat avarii în două localități din Județul Bacău, respectiv în localităție Crăiești și Dumbrava, fiind afectați 126 de consumatori. La acest moment se intervine pentru remedierea situațiilor semnalate.

 Structurile Ministerului Afacerilor Interne și celelate structuri  împlicate, precum  Secția Drumuri Naționale, Serviciul Public Județean de Drumuri, structuri aflate în administrația Primăriei Bacău, precum și structurile specializate de la nivelul U.A.T.-urilor afectate, rămân implicate implicate în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteo extreme.

 


 

 

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu