miercuri, 12 octombrie 2022

Elevii din Agăș, învățați de jandarmi cum să prevină bullyingul

 

Jandarmii băcăuani au fost prezenți astăzi, la Școala Gimnazială Preluci din comuna Agăș.Peste 60 de elevi au participat la o acțiune de informare și prevenire aflând cu această ocazie și care sunt misiunile Jandarmeriei. Activitatea a vizat teme precum bullyingul  în mediul școlar, comportamentul tinerilor în societate și promovarea spiritului de fair-play cu ocazia competițiilor sportive.

Jandarmii le-au prezentat misiunile pe care le desfășoară în spatiul public și au adus în prim- plan aspecte legate de delincvența juvenilă. Au fost purtate discuții pe linia prevenirii absenteismului școlar, iar elevilor li s-au amintit care sunt cele mai întâlnite forme de bullying şi cum trebuie să procedeze dacă se confruntă cu astfel de situaţii.

Totodată, jandarmii au explicat, pe întelesul elevilor, care este diferența dintre un comportament iresponsabil și unul civilizat, prin prezentarea unor cazuri de adolescenți care au fost implicați în fapte contravenționale sau penale.

Activitățile jandarmilor în școli vor continua pe tot parcursul anului școlar, prevenirea faptelor antisociale reprezentând una din direcțiile prioritare de acțiune ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu