miercuri, 24 august 2022

Peste 130 de tineri din 19 județe ajung la Summitul Tinerilor din Mediul Rural

 



 

Cea de-a treia ediție a Summitului Tinerilor din Mediul Rural are loc în perioada 24-28 august 2022, în satul Ruși din Comuna Slimnic și este organizată de către Guvernanța programului European Youth Village/Satul European de Tineret, formată din Asociația pentru Dezvoltare Activă și Go Free - Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile, în parteneriat cu Grupul de inițiativă Slimnic – Satul European de Tineret 2022 și Asociația Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși.

 

Peste 130 de tineri din mediul rural, alături de lucrători de tineret, facilitatori, experți în domeniul tineretului și reprezentanți ai autorităților sunt așteptați să participe la cel mai mare eveniment național care pune reflectoarele pe tinerii din satele și comunele din România.

 

Toate activitățile vor avea loc în satul Ruși din comuna Slimnic (județul Sibiu). Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 25 august, de la ora 10:30, în prezența participanților și reprezentanților autorităților locale și județene, fiind urmată de o sesiune Rural Youth Talks – conferință motivațională, în care tinerii din mediul rural își fac din nou vocea auzită.

 

Pe parcursul celor trei zile de activitate, tinerii vor participa la 22 de ateliere tematice desfășurate în paralel, care urmăresc dezvoltarea cunoștințelor și abilităților tinerilor și împuternicirea acestora pentru a se implica în schimbarea comunităților lor, cât și sesiuni plenare care abordează în special teme ce țin de îmbunătățirea politicilor de tineret care îi vizează în mod direct pe tinerii din mediul rural.

 

Vineri, 26 august, grupurile de inițiativă a tinerilor din cele 9 comune finaliste care candidează pentru titlul de Sat European de Tineret 2023 vor prezenta candidaturile în fața juriului.

 

Sâmbătă, 27 august, de la ora 10:30, va avea loc lansarea Cartei Albe a Tinerilor din Mediul Rural, un document strategic menit să orienteze viitoarele politici publice care creează efecte asupra tinerilor din mediul rural. Structura panelului va fi următoarea (în ordinea intervențiilor speakerilor):

 

    Victor Cătălin TOMA (Coordonator al Programului European Youth Village);
    Izabella DOBOLY (Secretar de Stat în cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse);
    Valentin-Dumitru-Ioan IVAN (Președintele Filialei Județene Sibiu a ACoR);
    Mircea Meriacri (Reprezentant al Consiliului Tineretului din România);
    Yolanda Florescu (Reprezentant al Fundației Județene pentru Tineret Timiș);
    Andrei Popescu (ANPCDEFP, Erasmus+ & Corpul European de Solidaritate).

 

Summitul Tinerilor din Mediul Rural este un eveniment coordonat de Guvernanța programului European Youth Village/Satul European de Tineret (Asociația pentru Dezvoltare Activă și Go Free - Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile) în cadrul proiectului “European Youth Village – un program de referință pentru dezvoltarea sectorului de tineret din mediul rural”.

 

Proiect derulat de Asociația pentru Dezvoltare Activă în parteneriat cu Go Free - Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este să consolideze capacitatea programului European Youth Village de a deveni un program de referință pentru dezvoltarea sectorului de tineret din mediul rural și de a contribui strategic la schimbări sistemice care să vină în sprijinul tinerilor și întregului ecosistem de tineret din mediul rural din România prin coalizarea sectorului, influențarea și monitorizarea politicilor publice și diversificarea oportunităților, resurselor și instrumentelor de sprijin pentru organizații și tineri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu