joi, 14 iulie 2022

„Câinii jandarmilor, prietenii copiilor la Școala de vară!"

 Zilele trecute,  jandarmii băcăuani,  polițiștii și specialiștii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere  Antidrog au fost prezenți în mijlocul copiilor participanți la Școala de Vară organizată de Școala Gimnazială „Alecu Russo" Bacău.
Plăcut surprinși de curiozitatea micilor exploratori, am discutat cu aceștia despre meseria de jandarm, misiunile și atribuțiile ce ne revin, dar și despre echipamentul din dotare.
Le-am vorbit elevilor despre cât este de important să se comporte civilizat, să fie prudenți în alegerile pe care le fac, atenți la grupul de prieteni și să ceară ajutorul unui adult atunci când se confruntă cu probleme pe care nu știu cum să le gestioneze singuri.
Bucuria a fost și mai mare la apariția camarazilor noștri necuvântători, Dih și Pebaca, care i-au impresionat pe copii prin expunerea unor exerciții demonstrative de disciplină, patrulare și intervenție.

Drept răsplată pentru demonstrațiile făcute de către tovarășii noștri patrupezi, micuții ne-au bucurat cu zâmbete, voioșie și cântecele.
Directorul Școlii Gimnaziale " Alecu Russo ", doamna Maria Abaza ne-a relatat:"Vă mulțumim pentru bucuria pe care ați reușit să le-o faceți astăzi elevilor Scolii Gimnaziale "Alecu Russo", prin prezența dumneavoastră alături noi, dar și prin activitatea demonstrativă în care colegii necuvântători au avut rolul central. Contează enorm această colaborare între instituții pentru educația copiilor, aceștia înțelegând că jandarmii și polițiștii sunt prietenii copiilor și ne pot
îndruma oricând e nevoie. Dih și Pebaca au fost un model de disciplina și de entuziasm, iar felul în care au prins infractorul ne-a lăsat tuturor un sentiment de siguranță."



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu