marți, 18 septembrie 2018

Fotbal feminin/ Un nou start pentru „Pisicile Roșii”

Pisicile Roșii au debutat, duminică, la Constanța, în noua ediție a ligii secunde, la fotbal feminin. Prima etapă le-a adus fotbalistelor băcăuane, poate, și cea mai grea depalasare, pe terenul echipei Selena, formație care a a încheiat sezonul trecut pe locul secund, fiind la un pas de promovare.
Cu toate că adversarul se anunța a fi unul dificil, pe teren, meciul a fost echilibrat, chiar dacă echipa gazdă s-a impus cu 2-1. 1-0, la pauză.
„Un meci pe care nu meritam să-l pierdem. Am început foarte bine și ne-am creat ocazii de gol, dar nu am înscris în prima repriză, când am avut trei situații clare. În partea secundă, meciul a fost și mai dârz, iar egalarea a venit exact când trebuia. Din păcate, gazdele ne-au taxat din nou, la scurt timp, iar noi am ratat cea mai mare ocazie a meciului. Un rezultat de egalitate era conform cu realitatea. Trebuie spus că sunt câteva faze din meci care ne-au ridicat multe semne de întrebare priviind deciziile arbitrilor asistenți, care au fost foarte activi la acțiunile noastre spre poarta adversă. Cea mai apăsătoare a avut loc în minutul 90, când o jucătoare de-a noastră a scăpat singură cu portarul advers, dar a fost oprită de un fanion agățat de mâna unui asistent din Constanța. În opinia noastră nu a fost off-side, dar cei în măsură vor stabili pe baza imaginilor video. Felicitări echipe gazde pentru victorie!” , a declarat Remus Cojocaru, antrenor „Pisicile Roșii”.
În minutule 7, 11 și 14, Andra Cernat, le-a arătat gazdelor că are ghearele ascuțite, dar fără să și zgârie. Șansele de a marca au fost risipite cu aportul portarului. În minutul 33, gazdele au deschis scorul la capătul unei faze alambicate și au păstrat tabela intactă până la finalul primei reprize. În debutul părții secunde, gazdele au irosit o mare șansă de gol, după care Pisicile Roșii, prin Sabina Cojan, aflată la primul meci oficial, a restabilit egalitatea, în minutul 61. Peste două minute, Constanța  a trecut din nou avantaj.  Marcatoarea golului băcăuan, Sabina Cojan, a trecut pe lângă golul egalizator dintr-o poziție de unu la unu cu portarul. Totul s-a terminat în minutul 92, când centralul a pus capăt meciului, după o fază controversată, când Larisa Botezatu a fost oprită din drumul spre gol de un fanion fluturat în bataia brizei de la malul mării, unde vremea a fost caldă pentru gazde.
„Le felicit pe fetele noastre pentru atitudine și pentru cum au tratat meciul. Sunt sigur că de la meci la meci vom fi și mai puternici. Am pierdut, dar în sufletele noastre suntem câtigători.” – Remus Cojocaru-antrenor Pisicile Roșii.
Pisicile Roșii: Iulia Jitaru – Larisa Botezatu, Andreea Bujor, Amalia Aldea, Alina Ardleanu, Ana Marin, Raluca Ciobotaru  (min. 77 Corina Chelmuș), Andra Cernat, Sabina Cojan, Anca Pintilie (min. 81 Adina Cernat), Roxana Mateuță. Antrenori: Remus Cojocaru, Marius Măghinici și Iulian Răsloagă.

Duminică, 23 septembrie, de la ora 11.00, vor juca pe stadionul „Lucrețiu Avram” (Proletarul), la meciul cu fetele de la Navobi Iași, o altă echipă cu suflu de liga 1.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu