vineri, 5 august 2016

Incep Jocurile Olimpice

Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio va avea loc vineri noapte, de la ora 02.00, ora României, [i va avea loc pe celebra aren\ sportiv\ Maracana.
La Rio vor concura 96 de sportivi din România în 15 discipline. Cea mai în vârstă reprezentantă  a României este atleta Claudia {tef, de 38 de ani, iar la polul opus se afl\ înot\toarea Ana Iulia Dascăl, de 13 ani, c\reia federaţia internaţional\ de nataţie i-a oferit o invitaţie. Cei mai titra]i sportivi ai delega]iei României sunt gimnasta Cătălina Ponor [i campionul olimpic en titre, Alin Moldoveanu, câştigătorul aurului la tir 10 metri puşcă aer comprimat, în 2012. Marian Drăgulescu are în palmares trei medalii olimpice: argintul la sol şi bronzul la sărituri şi pe echipe la Atena 2004. La edi]ia precedentă a Jocurilor Olimpice, cea de la Londra, delegaţia României a fost formată din 105 sportivi şi a câştigat nouă medalii – două de aur, cinci de argint şi două de bronz.
Această edi]ie a Jocurilor Olimpice începe sub amenin]area virusului Zika, mai mul]i sportivi au decis s\ nu participe din această cauz\. Printre ei se numără juc\torii de golf – în frunte cu cel mai cunoscut dintre el Rory Mc Ilroy [i  numărul 1 al golfului, australianul Jason Day, precum [i nume sonore din tenis printre ele [i Simona Halep, Chiar dacă Organiza]ia Mondial\ a S\n\t\]ii a dat asigur\ri c\ riscul infec]iei cu Zika este foarte mic.
Timp de 17 zile întreaga lume va urmări peste 10.500 de sportivi, care vor lupta pentru medalii în 42 de discipline sportive.

Aceasta este ediţia a 31-a a Jocurilor Olimpice, eveniment care se va `ncheia pe 21 august.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu