miercuri, 6 aprilie 2016

„DANSĂM PENTRU SĂNĂTATE”

Comunicat de presă
Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” Bacău, vă invită să participaţi în data de 07.04.2016 (orele 13:00-14:00) cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii,  la Concursul de majorete şi gimnastică aerobică „DANSĂM PENTRU SĂNĂTATE”, desfăşurat în sala de sport a Colegiului Tehnic “Anghel Saligny” Bacău.
Activitatea face parte din Proiectul „INVITAȚIE LA SĂNĂTATE” (aprobat în CAER 2016 - poziția 621), iniţiat de profesorii consilieri şcolari Mirela Căpăţîna şi Elena Ştefania Onciul de la Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Constanţa. Acest proiect a fost preluat  de 16 judeţe, printre care şi  judeţul Bacău.
Proiectul vizează consilierea elevilor pe teme precum violenţa, sexualitatea şi drogurile. Sunt incluse mai multe şcoli şi un numar de 300 de elevi din judeţul Bacău, beneficiază de prevenirea şi consilierea comportamentelor de risc în care se pot afla.
Profesorii consilieri şcolari, Doiniţa Ciobanu de la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”şi Desdemona Scafaru de la Şcoala Gimnazială “Emil Brăescu”, Măgura şi de la Şcoala  Gimnazială Luizi-Călugăra, au organizat în colaborare cu profesorii de educaţie fizică, Concursul de gimnastică aerobică şi majorete, care este mesagerul “Zilei Mondiale a Sănătăţii” şi are ca scop stimularea motivaţiei practicării unui stil de viaţă sănătos, prin activarea energiei pozitive a copiilor  într-o provocare competitivă, constructivă, mişcarea devenind antidotul care combate plictiseala, pierderea timpului, neimplicarea.
La concursul de majorete „DANSEZ PENTRU SĂNĂTATE” – faza judeţeană –  vor participa două echipe, iar la cel de gimnastică aerobică, o echipă, din cele trei şcoli: Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, Scoala gimnaziala “Emil Braescu”, Magura şŞcoala  Gimnazială Luizi-Călugăra.
La Concursul „DANSĂM PENTRU SĂNĂTATE” au fost invitaţi  reprezentanţi din Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, Agentia Naţională Antidrog, Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Bacău.

            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu