vineri, 12 februarie 2016

PROTEST SAMBATA, 13 FEBRUARIE, IN FATA PREFECTURII BACAU - Comunicat de presa

Bisericile crestine evanghelice din Bacău si Neamţ, doresc sa solidarizeze cu familia formată din românul Marius Bodnariu, inginer IT, soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală, şi cei cinci copii ai lor, stabiliţi cu toţii în Norvegia. Copiii, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi.
Protestul de sâmbătă se doreşte a fi o manifestare paşnică şi are menirea de a face publice lucrurile ce se petrec într-o ţară civilizată ca Norvegia.
Prin acest protest denunţăm abuzurile, practicile instituţiei Barnevernet (Protecţia Copilului din Norvegia) în cazul lui Marius şi Ruth Bodnariu şi a celor cinci copii, denunţăm pasivitatea şi complicitatea statului norvegian şi ne exprimăm solidaritatea cu alte zeci de familii din Norvegia, Cehia, Rusia, Letonia, Slovacia, India, Polonia, victime şi ele abuzurilor aceleaşi instituţii, Barnevernet.
 Sâmbătă, 13 Februarie, in Piaţeta din faţa Casei de Cultură Bacău sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să işi exprime compasiunea faţă de familiile de români a căror copii au fost luaţi în mod abuziv de autorităţile norvegiene. Evenimentul se va desfăşura astfel :
Ora 11:00-12:00- Sosirea participanţilor la protest din Bacău şi Neamţ
Ora 12:00 - Organizarea unui marş, cu plecare din Piaţeta din faţa Casei de Cultură Bacău - B-dul Nicolae Bălcescu- până la Parcul Trandafirilor si retur- până in Piaţeta din faţa Casei de Cultură.
Ora 12:30- 14:00-  Intonarea imnului evenimentului si Discursurile invitaţilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu