marți, 29 martie 2022

Tinerii din mediile defavorizate vor fi susținuți în vederea obținerii permisului de conducere

 


•55 de tineri au fost desemnați câștigători ai concursului de proiecte din cadrul celei de-a șaptea ediții a Programului Permis pentru viitor și obțin finanțare pentru a urma anul acesta cursurile școlii de șoferi pentru categoriile B, C și D.

•Pentru această ediție a Programului, lansată la finalul anului 2021, suplimentarea finanțării majorează numărul de beneficiari, mai mulți tineri din medii defavorizate având acum șansa de a urma gratuit cursurile școlii de șoferi.

MOL România și Fundația Pentru Comunitate dublează finanțarea alocată celei de-a șaptea ediții a Programului Permis pentru viitor, lansată în noiembrie 2021, bugetul total fiind în valoare de 190.000 de lei. Astfel, un număr mai mare de tineri au devenit beneficiari ai programului, respectiv 55 de tineri din medii defavorizate vor fi sprijiniți anul acesta pentru a urma cursurile școlii de șoferi. Proiectele desemnate câștigătoare și care vor beneficia de finanțare au fost selectate dintre cele 216 aplicații înscrise în concurs în perioada 25 noiembrie 2021 - 21 ianuarie 2022. 193 tineri au solicitat finanțare pentru obținerea permisului de conducere pentru categoriile B și BE, 18 pentru categoriile C și CE, trei pentru tractor agricol, iar pentru categoria D și atestat, câte o solicitare. Dintre cei 55 de beneficiari, 47 au obținut finanțare pentru categoriile B și BE, șapte pentru C și CE, iar un tânăr pentru categoria D.

Beneficiarii acestei ediții a Programului Permis pentru viitor provin din 18 județe: Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Vâlcea, Vrancea și din Municipiul București.

„Tinerii care au obținut finanțare, în termen de o lună de zile de la încheierea contractelor se vor înscrie la o școală de șoferi, iar în a doua parte a anului vor finaliza cursurile, apoi vor susține examenul. O nouă ediție a Programului va fi lansată la sfârșitul lunii noiembrie. Cei interesați se pot informa accesând website-ul Fundației Pentru Comunitate sau ne pot contacta telefonic. Menționez faptul că în procesul de evaluare este important ca solicitanții sau susținătorii să poată fi contactați telefonic în vederea unor clarificări suplimentare”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu