miercuri, 17 octombrie 2018

Karate/ Medalii la CM de SKDUN

În perioada 12-14 octombrie 2018, la Chișinău, în Republica Moldova, s-au desfășurat Campionatul Mondial de Karate SKDUN și Cupa Mondială SKDUN pentru Kohai. Clubul Sportiv “Dan Botezatu” a participat la aceste două competiții de top cu un lot de 9 sportivi, dintre care 5 la Cupa pentru Kohai (începători până în centura albastră inclusiv) și 4 la Campionat (rezervat pentru centurile maro și negre). Bilanțul: o medalie de aur, două de argint și cinci de bronz.
În prima zi, destinată Cupei Mondiale, toți cei 5 sportivi coordonați de antrenorul Ionuț Cășeru au urcat pe podium: Iștoc Bogdan a obținut aurul la kumite individual seniori, -75 kg, Miron Ioan a obținut argintul la juniori atât în proba de kata individual, cât și în cea de kumite individual +60kg, Radu Miruna a obținut bronzul la kumite individual minicadete -45kg, iar Rusu Ana-Maria și Ciobanu Serena au obținut medaliile de bronz la kumite individual minicadete +45kg. Următoarele două zile, destinate Campionatului Mondial, au adus medaliile de bronz la kumite individual copii 3, +42kg pentru Coșerariu Robert și la kumite echipe cadeți -55kg pentru Robu-Lungu Darius.
Antrenorul Cășeru Ionuț ne spune: "La Kohai mi-am atins obiectivul principal și anume să vină toți acasă cu medalii. O prestație foarte bună au avut atât Bogdan, care a devenit campion, cât și Ioan, care m-a surprins plăcut mai ales la proba de kata unde a obținut argintul. Îmi doream o finală măcar la una dintre minicadete, dar mai e de muncă cu fetele. La Campionatul Mondial însă, am avut neplăcuta surpriză să avem parte de un arbitraj slab, care a făcut diferența pe mai multe tatami. Darius, de exemplu, a fost descalificat după ce a dat o tehnică de senzație (triplu Mawashi Geri la nivel Jodan), arbitrii considerând o tehnică perfect valabilă ca fiind una interzisă, dar apoi și-a luat revanșa la kumite pe echipe cadeți unde a ajuns până în semifinale. O zi bună a avut Robert, medaliat cu bronz la kumite individual copii 3 (ca și la europenele din Polonia din luna aprilie). Singurul dintre elevii mei care nu a luat acum medalie a fost Băisan Răzvan, care nu s-a regăsit pe podium la kumite copii 3, -35 kg, dar știu că va reveni la următoarele competiții printre medaliați."

Clubul mulțumește sponsorului Dan Lupu (Vicmod), care sprijină de mulți ani activitatea sportivă a samurailor lui Dan Botezatu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu