joi, 27 septembrie 2018

„Cycling for a better you - Bacău Bike Challenge XC”

Cel mai importanta eveniment de ciclism din  apropierea Municipiului Bacău

Peste 400 de oameni, concurenți  de toate vârstele, forțe de ordine, voluntari și susținători, au profitat din plin de vremea frumoasă de duminică, 23 septembrie,luând parte la evenimentul sportiv „Cycling for a better you - Bacău Bike Challenge XC”, parte a proiectului MovementEnvironmentWellbeing,cofinantat prin programul Erasmus Plus  al Uniunii Europene și organizat de Clubul de Turism „Veniți cu Noi” în parteneriat cu Asociația Doorto Outdoor din  Bacau.
Mainifestarea face parte dintr-un număr de alte 10 evenimente similare organizate la nivel european în țările partenere din proiectul MovementEnvironmentWellbeing, care urmărește  promovarea  activităților fizice în aer liber și un stil de viață activ menit să combată sedentarismul și să imbunătățească bunăstarea individuală și socială. El s-a adresat participanților de toate vârstele în ideea implicării practice a comunității pentru promovarea unui comportament sănătos prin efectuarea de activități fizice în natură, precum și prin atragerea și promovarea practicării a mountainbikeing-ului, a dezvoltării spiritului competițional și a obținerii unor abilități tehnice pentru străbaterea unui traseu de ciclism.
Pasiunea pentru mișcare în natură a fost demonstrată la cote înalte pentru că ne-am bucurat să vedem sute de zâmbete pe drumurile forestiere de pe raza Ocolului Silvic Fântânele. 
Cei înscriși au putut alege  în a parcurge  3  trasee pe măsura abilităților:
Tura  45 km, 906 m., diferență de nivel, dificultate medie;
Tura  24  km, 360 m., diferență de nivel, dificultate ușoară;
Tura promenadă-trasee tematice pentru  persoane cu dizabilități (în scaun rulant), copii și familii care au vrut  să se plimbe cu bicicleta în aer liber, a măsurat 6 km și a avut  o diferentă de nivel de aproximativ 220 de metri.
La tura de 45 km masculin, câstigătorul a fost Bogdan Duca -1 h, 56’, 34”;
La tura de 45 km feminin- locul I- Marin Ștefania- 2h, 54’, 07’’;
La tura de 24 km masculin,  câștigătorul a fost Juncu Mihai-1 h, 00’, 12”;
La tura de 24 km feminin- locul I-Manea Andreea - 1h, 26’, 26’’;
La tura de 24 km juniori masculin, câștigatorul a fost Dorcu David -1 h, 00’, 17”
Clasamentul  integral este afișat pe pagina de facebook Door2Outdoor  în cadrul evenimentului.
Deși  a fost organizat în doar 12 zile, evenimentul a fost un succes deplin,  prin modul de organizare și calitatea traseelor precum și numărul de participanți veniți din mai multe zone ale țării.
Clubul de Turism Veniți cu Noi  și Asociația Doorto Outdoor își propun să reitereze evenimentul anul următor și să devină unul de tradiție având în vedere lipsa unor astfel de mainifestări în zona municipiului unde există cicliști de toate vârstele dar nicio competiție.
Traseele au fost amenajate astfel încât startul și sosirea să fie în zona Clubului Ecvestru Sportiv Decebal – Hemeiusi , iar la start s-au aliniat 207 de concurenți pentru turele de  45 km și 24 de km, respectiv 42 de participanți în tura de promenadă, 6 dintre aceștia fiind persoane cu dizabilități în scaun rulant.

Evenimentul s-a desfășurat în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Direcția Silvică Bacău, Salvamont Bacău, Colegiul Național Ferdinand, Clubul Sportiv Ecvestru Decebal ,  Centru Regional de Ecologie și Crucea Roșie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu