marți, 13 iunie 2017

Maratonului Legendele Nemirei la Slanic-Moldova

Asociatia Prietenii Slănicului impreuna cu Primăria Slănic-Moldova anunţă startul primei ediţii a  Maratonului Legendele Nemirei, care va avea  loc Sambata 8 iulie 2017 începand de la ora 9:00. Startul se va da din Parcul central al staţiunii Slănic-Moldova.


Parcursul traseului este plin de  salbaticia si frumusețea acestor locuri de legendă. Traseele ca în povești duc la cele mai înalte vârfuri  ale munţilor Nemira, oferind o priveliște mirifică asupra lanțului Carpaților Orientali.
Ideea acestui maraton a pornit de la dorinta de a populariza alergarea montana in aceste locuri si de a incerca conservarea si valorificarea frumusetii si bogatiei locului prin incurajarea ecoturismului si a sportului.
Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de miscare in aer liber si iubitorilor de munte:
Maraton: concurs destinat alergatorilor desavarsiti si celor care doresc sa-si depaseasca limitele; va fi o cursa pe distanta clasica de 42 de kilometri, cu o diferenta de nivel de cca +2400m, startul si sosirea vor avea loc in Parcul din Slănic-Moldova.
Cros: destinata celor care prefera distantele mai scurte sau care au inceput de curind alergarea si doresc sa-si schimbe modul de viata, sa devina mai activi. Va fi o cursa de 13 kilometri cu o diferenta de nivel de cca +700m, startul si sosirea vor avea loc in Slanic-Moldova.
Cursa Copiilor: Concurs destinat copiilor; în funcţie de categoria de varsă se vor parcurge diferite distanţe, in parcul Central  Slănic-Moldova.

Alergarea este unul din cele mai simple sporturi, nu este costisitor şi poate fi practicat la orice vârstă, indiferent de condiţia socială sau materială.
Cursele de Maraton atrag tot mai mulţi participanţi din toată lumea, este o luptă cu propriile limite, inseamna pregătire, planificare, autodepăsire, prietenie.
Prin intermediul Maratonului Legendele Nemirei ne  dorim sa incurajam cat mai multa lume sa practice alergarea si miscarea in aer liber,
Vino in 08 Iulie  sa alergi si sa te bucuri de natură sau doar sa admiri peisajele e si sa ii incurajezi pe alergatori. Vei descoperi locuri frumoase, oameni prietenoşi, izvoare minerale aer foarte curat şi de ce nu vei deveni parte din legenda Nemirei.
Înscrierile se pot face online pe website-ul competiţiei www.legendelenemirei.com,  iar preluarea numarului de concurs si validarea inscrierii se va putea face pe baza unui act de identitate,  Vineri  07 Iulie 2017 de la orele  14:00 si Sambata între orele 7:00-8:00 în spaţiul special amenajat în Parcarea de lângă Parcul Central Slănic-Moldova.
Copii se vor inscrie la fata locului pentru cursa destinata lor.
Fiecare participant va semna o declaratie de responsabilitate.


Puncte de interes de pe traseul maratonului sunt: Transeele din cel de-al doile Razboi Mondial, Varful Nemira Mare, Vf. Nemira Mica, Vf, Sandru Mare, Peisajele către munţii Ciucului, Rezervaţía Naturală Nemira, Poiana Căprioarei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu