marți, 21 martie 2017

HANDBAL / Echipele de juniori, în top la finalul sezonului regulat

Secția de handbal a CS Știința Municipal Bacău s-a calificat, cu toate echipele de juniori, la faza semifinală din cadrul campionatului național 2016-2017.

Ultima etapă din retur a fost programată în acest weekend, la juniori II, elevii lui Gabriel Armanu impunându-se în deplasare la LPS Iași (scor 37-27) și încheind astfel sezonul regulat pe locul I în Seria A. De altfel, atât juniorii I, cât și juniorii III au câștigat la rândul lor seriile din care au făcut parte în prima parte a campionatului.
  
JUNIORI I

Campioni en-titre, Hanțaru, Broască & Co. au realizat un adevărat tur de forță în sezonul regulat, câștigând toate cele 21 de meciuri programate (tur, retur + 2 turnee de sală). Calificată la pas la faza semifinală, echipa pregătită de Gabriel Armanu a fost repartizată, prin tragere la sorți, într-o grupă cu CSȘ Medgidia (locul 2 în Seria B), LPS Buzău (locul 2 în Seria C), LPS Lic. Mil. “Mihai Viteazul” Alba Iulia (locul 3 în Seria D), CSȘ Ploiești (locul 3 în Seria E) și CSȘ 2 Baia Mare (locul 4 în Seria F). Turneul semifinal se va desfășura la Turda, în perioada 22-26 martie, primele 2 clasate urmând să avanseze la turneul final.

Topul golgheterilor la CS Știința Municipal Bacău
1. Dragoș Hanțaru - 154 goluri
2. Maxim Oancea - 130 goluri
3. Ionuț Broască - 127 goluri
4. Răzvan Drăgan - 84 goluri
5. Ionuț Atănăsoaei - 78 goluri

Cea de-a doua echipă de juniori I pe care CS Știința Municipal Bacău a înscris-o în această ediție de campionat și-a încheiat parcursul cu brio. Pentru formația coordonată de Gabriela Manea, alcătuită în principal din sportivi mai mici de vârstă (juniori II sau aflați în primul an de juniori I), sezonul 2016-2017 s-a dovedit un real câștig, obiectivul fiind acumularea de experiență.

Topul golgheterilor la CS Știința Municipal 2 Bacău
1. Andrei Drăgan - 160 goluri
2. Andrei Iștoc - 108 goluri
3. Răzvan Pușcuță - 89 goluri
4. Robert Cojocaru - 66 goluri
5. Alexandru Tărcuță - 63 goluri


JUNIORI II

Medaliați cu aur în sezonul precedent și câștigători ai Seriei A în acest an, juniorii II își vor afla viitorii adversarii pe 28 martie, dată la care a fost programată tragerea la sorți. Turneul semifinal 1 se va desfășura în perioada 28-30 aprilie, de unde primele 2 clasate se vor califica la turneul semifinal 2, ultimul pas dinaintea turneului final.

Topul golgheterilor la CS Știința Municipal Bacău
1. Răzvan Pușcuță - 115 goluri
2. Andrei Totoi - 83 goluri
3. Ștefan Gherasim - 71 goluri
4. Cătălin Brăescu - 65 goluri
5. Eduard Iordachi - 64 goluri

 JUNIORI III

Din postura de câștigătoare a Seriei B, echipa pregătită de Valeriu Rugină și Eusebiu Tancău va juca la turneul semifinal 1 cu LPS Târgu Mureș (locul 2 în Seria F), LPS Piatra Neamț (locul 3 în Seria A) și CSȘ 1 Constanța (locul 4 în Seria C). Faza semifinală, pentru care CS Știința Municipal Bacău a trimis ofertă de organizare, se va desfășura în perioada 31 martie - 2 aprilie. Primele 2 clasate la turneul semifinal 1 se vor califica la turneul semifinal 2.

Topul golgheterilor la CS Știința Municipal Bacău
1. Robert Cojocaru - 133 goluri
2. Darius Bran - 104 goluri
3. Andrei Farcaș - 102 goluri
4. Alin Andrei / Eduard Ichim - 57 goluri
5. Vlad Bălan - 54 goluri


JUNIORI IV


Cei mai mici dintre juniorii CS Știința Municipal Bacău s-au calificat de asemenea la turneul semifinal. La această categorie de vârstă (sportivi născuți în anii 2004-2005 și mai tineri), campionatul se desfășoară într-un alt format. Echipa pregătită de Valeriu Rugină a câștigat etapa județeană, după care a ocupat locul al II-lea la faza pe euro-regiuni, asigurându-și astfel prezența la faza semifinală care se va desfășura în perioada 12-14 mai 2017.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu