luni, 26 septembrie 2016

Dansatorii sportivi romani si-au demonstrat inca odata valoarea la mondiale

La sfarsitul saptamanii trecute, dansatorii sportivi romani s-au intrecut in doua competitii majore: Campionatul Mondial pentru Adulti la sectiunea dansurilor latino-americane, desfasurat la Chengdu in China si Campionatul Mondial de 10 dansuri, categorie U 21, desfasurat la Wetzlar – Germania.
Similar Turneului Campioanelor desfasurat la Singapore, in tenis, acolo unde Simona Halep ne-a adus numeroase satisfactii, Campionatul Mondial pentru Adulti –Latino a reunit la start cele mai bune 72 de perechi de dansatori sportivi din lume, intre ei si perechile noastre Paul Moldovan – Cristina Tatar si Mihai Paraschiv – Diandra Illes. Paul si Cristina, perechea noastra campioana, care este pregatita de antrenorul Marton Somodi la Targu Mures, care sunt cotati in acest moment pe locul 15 in clasamentul mondial, au concurat pana in semi-finale unde s-au clasat pe locul 12. Mihai si Diandra, pregatiti de Valentin Illes au terminat competitia mondiala pe locul 25.
Mult mai aproape de casa, la Wetzlar, in Germania, s-a desfasurat Campionatul Mondial de 10 dansuri categorie de varsta U 21, unde Romania a fost reprezentata de doua perechi. Cea mai buna clasare a obtinut-o perechea Alexander Munteanu – Anne Bezusenco, pregatita de antrenorul Mihai Petre, care a dansat finala si care a incheiat competitia pe locul 5. A doua pereche reprezentatva a Romaniei, pereche formata din Dicilea Alex Valentin - Schumacher Raisa Michelle au incheiat mondialul german pe locul 25. La aceasta competitie s-au intrecut 42 de perechi.

Urmatorul eveniment international de dans sportiv va avea loc pe 8 octombrie la Vila Nova de Famalicao – Portugalia, unde se va desfasura Campionatul European de Adulti pentru sectiunea dansurilor Latino-Americane. Pe 8 si 9 octombrie, la Boston, in Statele Unite, se vor desfasura Campionatele Mondiale de Seniori 1 Standard si 10 Dansuri, aceiasi categorie de varsta.
Mihai Petre si perechea Alexander Munteanu – Anne Bezusenco foto: facebook Federatia Romana de Dans Sportiv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu