miercuri, 18 mai 2016

Joc si societate la Muzeul de Istorie Bacau / Comunicat




Jocul constituie unul din atributele fundamentale ale omenescului, ordonand joaca, trecand-o in registrul analitic al gandirii si provocand individul, conducand-ul catre constiinta de sine. Drumul de la jucaria careia copilul ii atribuie valente fantastice si cu care este convins ca poate comunica si pana la uneori ermeticele consideratii filosofico-istorice ale uriasului intr-ale istoriei Johann Huizinga in “Homo Ludens” ori ale magistrului intru ale literaturii Hermann Hesse in al sau roman “Jocul cu margelele de sticla” este o conditie “sine qua non” a adultului implinit.
Jocul este prin definitie inteligent si deschis comunicarii, indiferent de nivelul jucatorilor. Jocul este in acelasi timp obiectiv si social, este deasupra trairilor si deschiderii spre interactiune a celor care il joaca. Jocul poate fi jucat de oricine care are curajul sa intre in joc. A intra in joc inseamna sa accepti o provocare intelectuala. Toti ne jucam, indiferent de varsta, fie ca recunoastem, fie ca nu.
Pentru a aduce in atentia cetatii acest aspect care ne defineste, Complexul Muzeal Iulian Antonescu Bacau si Asociatia Brickenburg va invita sa vizitati in perioada 20 – 22 mai expozitia temporara (TM)Brickenburg Expo – Zilele Fanilor LEGO(R), eveniment inclus in Noaptea Muzeelor 2016.

Pe parcursul celor trei zile de expozitie – cu exceptia programului special din Noaptea Muzeelor – vizitatorii vor avea posibilitatea sa se amuze testand combinarea celebrelor caramizi LEGO.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu