sâmbătă, 26 februarie 2022

Medalii pentru sportivii CD „Dan Botezatu” Bacău

 În orașul Voluntari a avut loc weekendul trecut Campionatul Național de Karate SKDUN (Shotokan Karate Do of United Nations) probe individuale, cu aproximativ 600 de sportivi din 40 de cluburi. Clubul Sportiv "Dan Botezatu" a participat cu 7 sportivi, iar rezultatele: 2 medalii de aur, 1 de argint și 7 de bronz. 


În prima zi au concurat doar centurile maro și negre. Miron Ioan a devenit campion național la proba de Kata seniori centuri maro, adjudecându-și apoi medaliile de bronz în probele de Jiyu Kumite Ippon Shobu și Sanbon Shobu la tineret -70kg. Acestea au fost completate de bronzul obținut de Ciobanu Serena la Jiyu Kumite Ippon Shobu junioare -57kg. Rusu Ana-Maria și Radu Miruna au pierdut în turul 2 și nu au intrat în medalii.

În a doua zi, dedicată kohai-lor (până în centura albastră inclusiv), Cioltan Tudor a devenit campion național în proba de kumite juniori Ippon Shobu. Botezatu Corina, la prima competiție, a devenit vicecampioană națională la Jiyu Kumite senioare, obținând apoi bronzul la proba de Kata senioare și la cea de Kihon Ippon Kumite. Năstase Ioana a obținut bronzul la probele de Jiyu Kumite junioare și Kihon Ippon Kumite.
Antrenorul Clubului, Ionuț Cășeru, ne spune: "Am revenit în competiții, însă se vede pauza lungă de până acum. Câțiva sportivi au confirmat performanțele anterioare: Tudor este din nou campion la jiyu kumite, iar Ioan la kata. Mi-aș fi dorit o finală la kumite între junioarele noastre (Serena, Miruna și Ana-Maria), însă neatenția și lipsa competițiilor își spun cuvântul. Totuși sunt ferm convins că fetele vor reveni în medalii la următoarele competiții. O figură frumoasă au făcut Ioana, cu bronzul de la kumite, dar mai ales Corina, aflată la prima ei competiție...numele de Botezatu se pare că este predestinat pentru performanță sportivă.
Dedicăm aceste medalii antrenorului nostru, Dan Botezatu, care ar fi împlinit joia trecută 50 de ani. Kanpai, sensei!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu