luni, 24 iulie 2017

In Context Slanic Moldova

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat la Slanic Moldova o serie de evenimente culturale ca parte din proiectul In Context Slanic Moldova. Între acestea, expoziția „Sursa” a fost rezultatul rezidenței artistice internaționale In Context, desfășurate în premieră în Slănic Moldova în perioada 27 iunie – 27 iulie 2017. Șase artiști contemporani din Brazilia au fost invitați să creeze lucrări noi inspirate din istoria și geografia orașului, folosind materiale locale, prin practici estetice diverse, de la sculptură, fotografie și instalație, până la performance, artă monumentală și interactivă, realizată cu implicarea publicului. Tema principală a rezidenței din acest an a fost apa, ca sursă și resursă esențială a vieții, a biodiversității planetei, a culturii, memoriei și spiritualității umane.

Artiști: Ricardo Càstro, Patricia Francisco, Gabriela Gusmão, Renato Maretti, Felippe Moraes, Liana Nigeria.
În vederea facilitarii interacțiunii publicului cu arta, închiderea proiectului In Context a fost coordonata cu zilele Slanicului.
În ultima zi, duminică, curatorul brazilian venit împreuna cu artiștii, Daniel Kraichete, a ținut o conferința pe tema dezvoltării urbane prin economie creativă. „Participarea artiștilor Brazilieni in programul de rezidenta „In Context|Slanic Moldova” este o oportunitate excelenta de a facilita schimbul de idei si munca colaborativa intre România si Brazilia cu scopul identificării de solutii pe dezvoltare teritorială, antreprenoriat si implicare socială prin arta”

Coordonator proiect: Alina Georgiana Teodorescu

Proiect organizat de: Asociația de Arta In Context Slanic Moldova in colaborare cu Alexandra Nechita și 12am today














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu