duminică, 21 mai 2017

Handbal Divizia A / Scorul campionatului

La ultimul meci susținut în acest sezon în fața propriilor suporteri, echipa de handbal a clubului polisportiv al Municipiului Bacău a făcut spectacol, stabilit totodată un record la nivelul întregului campionat în privința numărului de goluri marcate: 74-27 (32-7) cu CSU Târgoviște.

Jocul din etapa a XXV-a a Diviziei A a fost prefațat de un moment festiv dedicat juniorilor I, care în urmă cu o săptămână au cucerit titlul național pentru al doilea an consecutiv. Pentru performanța realizată, campionii României au fost felicitați în cadrul unei festivități de premiere oficiată de Cosmin Necula, primarul Municipiului Bacău. De asemenea, cu această ocazie, clubul băcăuan s-a prezentat în fața publicului cu două noutăți: un imn oficial și o mascotă (zmeul "Bako").

Sărbătoarea a avut ecou și în teren, unde handbaliștii băcăuani au oferit un veritabil recital de goluri de toată frumusețea. Iar odată cu golurile au început să cadă și recordurile, echipa băcăuană fiind prima care a reușit să depășească borna "70" în acest sezon, omologând totodată scorul campionatului (golaveraj +47).

CSȘM Bacău: Vlăduț Rusu, Eugen Crăciunescu, Richard Freiwald - Robert Gal (11 goluri), Andrei Drăgan (10), Dragoș Hanțaru (9), Mihai Cotinghiu (7), Bogdan Păunescu (7), Ionuț Broască (7), Alexandru Ionescu (6), Dumitru Burbulea (5), Alexandru Juverdianu (4), Nikola Kurtes (3), Maxim Oancea (3), Andrei Iștoc (2), Răzvan Totir. Antrenor: Gabriel Armanu.


Cu o etapă înainte de încheierea campionatului, CS Știința Municipal ocupă locul al III-lea în Seria A a Diviziei A, cu 42 puncte. Sezonul regulat se va termina pe 27 mai, cu o deplasare la CSM II București, după care echipa băcăuană va participa la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Națională (14-18 iunie).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu