luni, 20 iunie 2016

„Attitude Ballet Festival” la prima editie

Timp de dou\ zile, sâmb\t\ [i duminic\ (18 [i 19 iunie), pe scena Teatrului de Vara „Radu Beligan” din Bac\u, mai bine de 150 de elevi de toate vârstele de la 15 [coli coregrafice din ]ar\ s-au `ntâlnit la prima edi]ie a „Attitude Ballet Festival”. Festivalul, un proiect al Asocia]iei culturale „Reverence”, Colegiului Na]ional de Art\ „George Apostu” [i Teatrului Municipal Bacovia, a propus participan]ilor un concurs care s-a derulat pe cinci sec]iuni: dans clasic, dans modern/contemporan, dans de caracter, dans popular [i show revue/ musical theatre/ produc]ii. Juriul festivalului a fost compus din: Ileana Iliescu, artist emerit – pre[edinte; Tamara Grimmer, solist Teatrul de Balest din Sibiu - membru, Russell Hevey, solist  Teatrul de Balest din Sibiu - membru, Aina Sanxo, solist Teatrul de Balest din Sibiu - membru , Drd. Prof. Cristina Todi, coregraf si regizor-coregraf - membru.
„A fost un spectacol efectiv colorat, unde lumea a putut s\ vad\ ce calit\]i deosebite au ace[ti copii [i cum se pot ei produce pe scen\. Sigur, a fost prima edi]ie, o edi]ie reu[it\, iar pentru anul viitor sper\m s\ avem participan]i [i juriu din str\in\tate”, a declarat prof. Simona Baicu, Colegiul Na]ional de Art\ „George Apostu” Bac\u.
Pe lâng\ sesiunile de concurs [i festivit\]ile de premiere, pe scena teatrului b\c\uan s-au mai desf\[urat o parad\ a costumelor precum [i o serie de work-shop-uri de dans contemporan, clasic [i repertoriu, activit\]i foarte bine apreciate de c\tre to]i participan]ii. Cele mai importante reu[ite `n concurs ale elevilor de la C.N. de Art\ „G. Apostu” Bac\u au fost: Andrei Manca[ la categoria juniori (14-15 ani); Quirin Brunhuber la categoria seniori; Ansamblul Claselor de Coregrafie la sec]iunea Ansambluri, categoria juniori dans clasic. Ansamblurile de la colegiul de art\ b\c\uan a reu[it s\ câ[tige [i categoriile de vârst\ 9-13 ani dar [i categoria Produc]ie, `n timp ce grupul „Petit Alegro” al Asocia]iei „Reverence” Bac\u [i-a adjudecat categoria mini. La sec]iunea Dans de Caracter, Ansamblul „Busuiocul” a câ[tigat categoria 9-13 ani la folclor.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu